Dakbedekking Universiteitsgebouw Amsterdam

Van Dijk Dakwerken heeft de dakbedekking van het nieuwe Universiteitsgebouw aan het Campusplein in Amsterdam verzorgd. Op dit volledig duurzame en multifunctionele gebouw is onder meer een flora- en faunadak aangelegd.

Van Dijk Dakwerken heeft isolatie aangebracht met een zeer hoge druksterkte (foamglas), waarop vervolgens een tweelaags bitumineus, hoogwaardig dakbedekkingssysteem is aangebracht. Op de dakbedekking is vervolgens een zogenaamd retentiedak aangebracht. Dit buffert het hemelwater en vertraagt de afvoer van het hemelwater naar het rioleringssysteem. Dit retentiedak is voorzien van een substraatlaag en begroeiing. De parkeerkelder is voorzien van een volledig verkleefde bitumineuze dakbedekking. Het totale dakoppervlak van het nieuwe Universiteitsgebouw beslaat 7000 m2.

Van Dijk Dakwerken is vanwege zijn expertise nauw betrokken geweest bij het gehele voorbereidingstraject van deze nieuwbouw. De opdracht is verleend door Bouwcombinatie Campusplein (Visser & Smit – Boele & Van Eesteren).

Andere projecten

Broekhuis Alkmaar

Broekhuis Alkmaar

Wij hebben in opdracht van Broekhuis Holding BV de daken van hun Volkswagen vestiging te Alkmaar voorzien van een nieuwe laag dakbedekking en alle details en doorvoeringen vernieuwd. Tevens is er een nieuwe lichtstraat geplaatst.

Meer lezen >
Orionweg IJmuiden

Orionweg IJmuiden

Van Dijk Dakwerken heeft in opdracht van Hillen & Roosen de isolatie, dakbedekking en permanente valbeveiliging verzorgd voor drie woontorens in IJmuiden.

Meer lezen >
SRON Leiden

SRON Leiden

De hoofdvestiging van SRON is in 2021 verhuisd van Utrecht naar de campus van de Universiteit Leiden en daar heeft Van Dijk Dakwerken het dak voor gemaakt.

Meer lezen >