Voor een dijk van een dak.

Diensten

Van Dijk Dakwerken is gespecialiseerd in renoveren van bestaande en vervaardigen van nieuwe daksystemen. Wij kunnen verschillende typen dakbedekkingen leveren.

Bitumineuze dakbedekkingen 

Bitumineuze dakbedekking, of bitumen dakbedekking, is de meest gebruikte dakbedekking voor platte daken en licht hellende daken. Dit type dakbedekking wordt in rollen geleverd en met een brander verweekt/verwerkt, waardoor deze 100% op de ondergrond wordt verkleefd.

Kunststof dakbedekking 

Kunststof dakbedekking is geschikt voor platte en hellende daken. Kunststof dakbedekking is relatief dun en licht en in veel gevallen ook 100% recyclebaar. Er zijn verschillende types kunststof dakbedekkingen, zoals PVC, EPDM en TPO.

Groene daken 

Groene daken zijn er in verschillende vormen. Een sedumdak, een dak met vetplanten, is een voorbeeld van een extensief groendak. Een sedumdak beschermt een dak tegen de invloed van uiteenlopende weersomstandigheden en verlengt de levensduur. Bijkomend voordeel is dat sedumdaken een geluidsisolerende functie hebben. De plant heeft nauwelijks onderhoud nodig en is bestand tegen extreem weer, variërend van extreme droogte tot langdurige regenval.

Het is ook mogelijk om en echte tuin op een dak aan te leggen. Zo’n zogeheten intensief groendak is een daktuin die te vergelijken is met een gewone tuin, inclusief grassen, struiken en bomen. Een intensief groendak is bijvoorbeeld mogelijk op het dak van een ondergrondse parkeergarage.

Retentiedaken 

Een retentiedak is een relatief nieuwe toepassing. Het voornaamste doel hiervan is om het riool te ontlasten. Op een retentiedak wordt regenwater tijdelijk opgeslagen door het gebruik van waterretentieboxen. Met een innovatief systeem wordt vervolgens de waterafvoer van het dak gereguleerd. Voordeel van een retentiedak is dat bij (heftige) buien niet al het water rechtstreeks naar het riool wordt afgevoerd, waardoor het rioolstelsel overbelast kan raken.

Witte daken 

Gebruik van witte daken heeft een aantal voordelen. Dankzij de witte dakbedekking wordt de warmte van de zon weerkaatst. Daardoor blijft de binnenruimte koeler. Om een indruk te geven: de temperatuur van zwarte daken kan bij warm weer oplopen tot 80 graden. Bij witte daken kan dat worden beperkt tot 50 à 60 graden. Een lagere temperatuur komt ook de levensduur van het dak ten goede. Witte daken worden ook veel toegepast voor plaatsing van zonnepanelen. Het rendement van zonnepanelen gaat omhoog bij een lagere temperatuur. In alle gevallen geldt dat wij daken ook kunnen isoleren. 

Heeft u interesse in onze toepassingen of wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op! Onze specialisten staan u graag te woord.